ANIZ YAKMAK ZARARLI VE TEHLİKELİDİR.

ANIZ YAKMAK ZARARLI VE TEHLİKELİDİR.

    ANIZ YAKMAK ZARARLI VE TEHLİKELİDİR. Hububat hasadından sonra toprak işlemede kolaylık sağlamak, hastalık ve zararlı...

5. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

5. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Mezopotamya Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın...

DTB ve DTSO Heyeti IKBY’de Temaslarına Devam Ediyor

DTB ve DTSO Heyeti IKBY’de Temaslarına Devam Ediyor

    DTB ve DTSO Heyeti IKBY’de Temaslarına Devam Ediyor   Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarba...

DTSO ve DTB Heyeti IKBY’ de Temaslarda Bulundu

DTSO ve DTB Heyeti IKBY’ de Temaslarda Bulundu

  DTSO ve DTB Heyeti IKBY’de Temaslarda Bulundu   Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarbakır Ticaret Borsa...

MEZOPOTAMYA ÜPAK KURULUYOR

MEZOPOTAMYA ÜPAK KURULUYOR

  MEZOPOTAMYA ÜPAK KURULUYOR   Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Elazığ, Erzinc...

OSBÜK ten Borsamıza Ziayeret

OSBÜK ten Borsamıza Ziayeret

  Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu üyeleri,Borsamız Başkanı Engin Yeşil ile Bor...

Yetkili Sınıflandırıcı Şube Laboratuvarları Personelleri  Borsada Buluştu

Yetkili Sınıflandırıcı Şube Laboratuvarları Personelleri Bo...

Borsamız Başkanı Engin Yeşil ve Borsamız Yönetim Kurulunun katılımı ile Borsamız, Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvarına bağlı Şubelerde görev ...

Ak Parti Sur Belediye Başkan Adayından Borsamıza Ziyaret

Ak Parti Sur Belediye Başkan Adayından Borsamıza Ziyaret

  AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Mehmet Dilek ve Beraberindekiler Borsamız Başkanı Engin Yeşil ile Borsamız Yönetim Kurulu Üyeler...

Borsamızdan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

Borsamızdan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

Borsamız Başkanı Engin Yeşil,Borsamız Meclis Başkanı Ahmet Ay ile Borsamız Yönetim Kurulu Üyeleri Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı...

Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan, "Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, balın doğasında bulunan veya bulunmayan organik ve/veya inorganik maddeler üzerinden ürünün orijinalliğinin belirlenmesine yönelik analiz metotlarından elde edilen sonuçların değerlendirilmesinde kullanılmak üzere karar ölçütleri belirlenecek ve bu ölçütler Bakanlığın internet sayfasında yayımlanacak.

Böylece bala dışarıdan madde katıldığının tespitinde gelişmiş analiz metotlarının kullanımı sağlanarak, tüketici menfaatlerinin korunmasına yönelik ilave adımlar atılmış olacak.

Bu amaçla resmi kontrollerde kütle spektrometresi (MS) ve nükleer manyetik rezonans spektrometresi (NMR) gibi yüksek teknolojili teknikler kullanılacak.

Karar ölçütleri, Türk Gıda Kodeksi Hazırlama Yönetmeliğine göre kurulmuş alt komisyonun önerisi ve Ulusal Gıda Kodeks Komisyonunun kararıyla belirlenecek.

Söz konusu ölçütlerin resmi kontrollerde uygulanmasına Bakanlığın internet sayfasında yayımlandığı tarihten 3 ay sonra başlanacak.

Kaynak:https://www.bloomberght.com/baldaki-hileler-yuksek-teknolojili-metotlarla-tespit-edilecek-2342705?page=2

 

 

 

 

Duyurular

 

İstatistikler