Türkiye’de ki toplam üretimin içerisinde D.Bakır ili Kulp ilçesinde üretim hacmi olarak önemli bir paya sahip ipekböcekçiliği geliştirilmesine katkı sunma amaçlı D.Bakır Ticaret Borsası ve D.Bakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yöneticileri oluşumunda Kulp ilçesine bugün (08.11.2018 tarihinde) ziyaret programı düzenlenmiştir.
Ziyaretimizin ilk başlangıcını Kulp Kaymakamı Sn. Fatih Dülgeroğlu’ nun nezaretinde  ilçeye 25 km mesafede Ağaçlı Beldesinde Türkiye’nin tek aktif tesisi olan ipekböcekçiliği işletmesinde buluşulmuş olup; Oda –Borsa Başkanlarına işletmenin faaliyetlerini ve üretim süreçlerini paylaşmış bulundular.Buradan Kaymakamlık heyetiyle birlikte  ilçe merkezine geçildi.İlçede Kulp Halk Eğitim Merkezi binasında yaş kozadan ipliğe dönüşüm sonrası elde edilen ipliğin kravat, şal ve puşi üretimini yapan ve tamamı kadın çalışanlardan  oluşan dokuma tesisi gezilmiş,teşhir ürünler görülmüş ve burada üretilen ürünlerin pazar konusu üzerine kısa bir sohbet yapılmıştır, son olarak ilçede Kadın Destek Evi olarak tanımlanan yapımı devam eden yeni binaların görülmesi sonrası bu anlamlı çalışmaya ait gerekli notlar ve izlenimler özenle takip edilmek üzere sonuçlandırılmıştır.