Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da gerçekleşen “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi”nde eğitim alan bir öğrencinin fikri proje konusu oldu.

TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülen ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) tarafından desteklenen Geleceği Yazan Kadınlar Projesinden yararlanan öğrencilerin fikirleri mentörleri tarafından projeye dönüştürüldü. Kadınların yazılım çağında geri kalmaması ve mobil teknolojileri tanıyıp girişimcilikte öne geçebilmelerini sağlamayı amaçlayan Geleceği Yazan Kadınlar Projesinde eğitim alan Diyarbakırlı üniversite öğrencisi Selma Balat’ın VEX Robotics eğtimi fikri TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirildi.

DTB Konferans Salonunda gerçekleştirilen VEX Robotics eğitimine TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, TOBB İl Kadın Girişimciler icra Kurulu Üyesi Fidan Bozdoğan Kayar, Dicle Üniversitesi öğretim üyeleri, resmi ve özel okullarda görev yapan bilgisayar ve robotik kodlama yapan öğretmenler katıldı.

.