Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ziraat Bankası tarafından başlatılan “Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi” kapsamında, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ile Ziraat Bankası Diyarbakır Girişimci Şube Müdürü Burhan Kaya, ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânı sağlayacak olan iş birliği protokolün imzalandı.

Ziraat Banaksı ile imzalanan iş birliği protokolü ile Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) üyelerine, ticari mal alım-satımlarında, güvenli ticaret sistemi ve kolay finansman imkânı sağlıyor.
Alıcı ve satıcı arasında Güvenli Ticaret Sistemi kurmayı sağlayan “Bankkart Başak” ile üyelerimiz alımlarda 540 güne kadar vade ve düşük maliyet avantajlarından yararlanacak. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açan bu protokol ile Üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabilecekler.

Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar.