SABIR VE DİSİPLİN İLE MÜCADELE ETMELİSİNİZ

Dicle Üniversitesi Girişimciler Kulübü tarafından düzenlenen ‘’Odaların Kuruluş ve Çalışma Alanları,Oda Organları ve Görevleri’’konulu panelde Üniversite öğrencilerine seslenen Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil,hem öğrencilik hayatınızda hem de gelecekteki iş hayatınızda sabırla, disiplinli bir şekilde mücadele etmelisiniz dedi.

Dicle Üniversitesi,Dicle Üniversitesi Girişimciler Kulübü ,Diyarbakır Ticaret Borsası,Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası,Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği,Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı,Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı işbirliğinde Odaların Kuruluş ve Çalışma Alanları,"Oda Organları ve Görevleri’’konulu panel düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen panele Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Talip Gül,Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil,Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya,Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu,Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Aziz Odabaşı,Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral,Kamu Kurum ve Sivil Toplum Örgütü Başkan ve Temsilcileri,Üniversite Öğretim Görevlileri ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül'ün açılış konuşmasın ardından Moderatörlüğünü Karacadağ Kalkınma Ajansı Genelsekreteri Hasan Maral’ın yaptığı panelde DTB,DTSO,DESOB VE OSB Başkanları Üniversite öğrencilerine seslenişte bulundular.

Panelde konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil Ülke genelinde Kalifiye elaman sorunun olduğunu gençlere anlatarak,’’Ciddi anlamda bir işsizlik sorunumuz bulunmaktadır,ama bununla birlikte yine ciddi anlamda kalifiye elaman sorunumuzda vardır.Sizler mezun olduğunuz bölüme göre kendinizi mutlaka geliştiriniz ve elinizden gelenin en iyisini yapınız.Çabuk yükselme hırsınız olmasın, mezun olduğunuzda iş seçmek yerine tecrübe edinmek için çalışın, siz işinizi iyi yaparsanız herşey zamanla mutlaka olacaktır. Her gün bir önceki güne göre daha çok çalışmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz.’’

-HİÇBİRŞEY İMKANSIZ DEĞİLDİR-
Gençlere İnternet sayesinde bütün dünyayı takip edilebildiğinide anlatan DTB Başkanı Engin Yeşil,Bir işi başarmak, hatta dünya çapında işler yapmak eskisine göre daha kolay. Dünyanın en büyük firmalarına baktığınız zaman birkaç sene öncesine kadar bir sermayesi olmayan, tek sermayeleri bir bilgisayar ve internet olan amazon ve benzeri gibi firmaları görürsünüz. Bunlar hiç birşeyin imkansız olmadığını gösteriyor.

-GİRİŞİMCİLİK AKLINIZDA HER ZAMAN OLSUN-
Gençlere, Üniversiteyi bitirdikten hemen sonra bir yerde memur olup, aile geçimine katkı sunma isteğinin yanına da girişimciliğinde olması gerektiğini vurgulayan DTB Başkanı Yeşil,Herkes memur olmak istiyor ancak özel sektörde gerçekten işinizi iyi yaparsanız çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Bunun örneğini her meslekte görebilirsiniz. Bu yüzden gelecekte nitelikli iş gücüne fazlasıyla ihtiyaç duyulacaktır. Sizler de hem mesleki hem de yabancı dil anlamında kendinizi geliştirirseniz bölgenin kalkınması daha da hızlanacaktır. Bu anlamda ilimizin ve sizlerin geleceğini parlak görüyorum"şeklinde konuştu.