Diyarbakır Ticaret Borsası Salon Seans İşlem Fiyatları; 23.10.2019) Muamele Gerçekleşmedi,(16.10.2019) Preseli Pamuk Alıcı En Az:8,300 kızıltepe P. Alıcı En Çok:9,175 BİSMİL P. // Preseli Pamuk Satıcı En Az:8,300 KIZILTEPE P. Satıcı En Çok:9,175 BİSMİL P. // 41 Renk Fiyat: 9,175 BİSMİL P. 41 Renk:9,000 BİSMİL P. // 41 Renk 8,400 KIZILTEPE P. 51 Renk :8,300 KIZILTEPE P. //

Uyarı

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/diyarbak/public_html/borsa/images/Reel2018

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Reel2018

Reel sektör ve finans sektörünün temsilcileri istişare için Diyarbakır’da biraraya geldi. Toplantı öncesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, iki temel sektörün birbirini daha iyi anlamak sorunları ve çözüm önerilerini konuşabilmek için buluştuğunu belirterek, ‘bu sıkıntılı süreci birlikte aşacağız’ mesajı verdiler.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bir ilki gerçekleştirerek bu toplantıları düzenlediklerini hatırlattı ve 13 ilin oda ve borsa başkanlarının da katılımıyla, banka üst düzey yöneticileri ile biraraya geldiklerini bildirdi. Bankaların reel sektörün dertlerini dinlemek için sahaya inmelerini çok önemsediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Başta bu işe öncülük eden Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Sayın Hüseyin Aydın’a ve bütün bankalara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu toplantılarla reel sektörün ve bankacılık sektörünün birbirlerini daha iyi anlayacaklarını ve çözümler bulacaklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu sıkıntılı süreci birlikte çalışarak atlatacaklarını dile getirdi. Her iki sektörün de güçlenmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen TOBB Başkanı, bu kapsamdaki önerileri hükümete ilettiklerini ve iletmeye devam edeceklerini kaydetti.

Reel sektörün, KOBİ’lerin finansmana ulaşım imkanlarının açık tutulmasının hayati önemde olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Son dönemde ekonomide önemli gelişmeler var. Ancak ekonomideki canlanma henüz istenilen noktada değil. Biz oda ve borsalarımızdan gelen önerileri biz de hükümetimize iletiyoruz. 4 sektörde vergi indirimi hayata geçti. Hükümetimiz reel sektörü canlandırma noktasında böylece ilk adımı attı. Sonrasında kısa çalışla ödeneği aktif hale getirildi. Dün de ödeme sıkıntısına düşen, düzgün mükelleflerin SSK borçlarına vade imkanı sağlandı. Tüm bu önlemler piyasalara moral vermektedir.

Biz bu çalkantılı dönemin geçici olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin temellerinin sağlam olduğuna inanıyoruz. Son 25 yılda birçok krizi atlattık. Hepsinin üstesinden geldik. Bunun da geleceğiz.”

TBB Başkanı Hüseyin Aydın da reel sektör ve finans sektörünün işbirliğinin önemine işaret ederek, TOBB’un katkılarıyla düzenlenen bu platformda birbirlerini dinleme ve anlama fırsatı bulduklarını söyledi.

Aslolanın Türkiye’nin büyümesi olduğunu ifade eden Aydın, sıkıntıları birlikte aşacakları mesajı verdi.

[module-197]

{gallery}Reel2018{/gallery}